زندگی نامه
بنده از سال 1351 راهی نجف و در سال 1354 وارد قم شدم و در همین سالها که نوجوانی بیش نبودم؛ کارهای تمرین منبر و مقاله نویسی را در حدّ ابتدایی شروع کردم. علاقه من در این مورد به این خاطر بود که بیشتر تحت تأثیر شهید سید اسماعیل بلخی (ره) و بعدها علامه اقبال و حضرت امام خمینی (ره) قرار داشتم. نخستین مقالات من در «پیام مهاجر» که در سالهای 58 - 60 منتشر می شد؛ چاپ شد که بعد از دو سال از آن خارج شدم.
جدّی ترین کار مطبوعاتی خود را در مجله ماهنامه «حبل الله» ارگان نشر اتی سید جمال الدّین حسینی که در تهران منتشر می شد؛ در سال 63 آغاز کردم. این مجله را شهید حجت الاسلام عبدالعلی مزاری با کمک برادران ایرانی خود چاپ و منتشر می کرد که تا سالهای بعد از شهادت مزاری هم گاه گاه منتشر می شد و در فرجام در سال 77 از چاپ بازماند. در این مجله چند سال به عنوان عضو هیأت نویسندگان و چند سالی هم به عنوان سردبیر با نام سید ناصر و در آخر هم به عنوان مدیرمسئول انجام وظیفه کردهام که روی هم رفته (دو صد و 20 مقاله) از اینجانب در مجلّه فوق الذکر چاپ شده است. این مقولات در طیف موضوعات مختلف سیاسی، اعتقادی، ادبی، سفرنامه، زندگینامه ها و ... نوشته و چاپ شده اند. لازم به تذکر است که به خاطر اوضاع حساس آن سالها مقالات در کل با اسم مستعار یا بدون اسم نوشته می شد. البته دهها شعر هم از اینجانب در مجله مذکور چاپ شده است.
بعد از پیروزی مجاهدین بر نظام کمونیستی در سال 72 اینجانب در شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ افغانستان جریدهای تحت عنوان «حرم» را با همکاری بعضی از طلاب به وجود آورده که خودم مدیر مسئول آن بودم. این نشریه هفته نامه بود و زیراکسی و بعدها چاپی منتشر می شد. در این نشریه بیشتر مقاله ها و سر مقالههای سیاسی و اخبار و گزارشهای فرهنگی هنری چاپ می شد که تا سالهای 75 و دوره طالبان ادامه پیدا کرد. در مدت انتشار این جریده اینجانب به حیث مسئول کل امور فرهنگی شمال حزب وحدت اسلامی انجام وظیفه می کردم. بودجه این نشریه را نیز آن حزب تأمین می کرد.
در سالهای شکست مجاهدین به دست طالبان تعدادی از دوستان مجله «راه آمین» را در مشهد مقدس منتشر می کردند که بنده نیز در سالهای اول به حیث عضو هیأت تحریریه و در سال اخیر انتشار آن به حیث مدیر مسئول انجام وظیفه کردم. این مجله به علت مشکلات مالی بعد از چند سال انتشار از چاپ باز ماند. از سال 77 تا 80 با نشریه «همبستگی» که هفته وار در شهر مقدس قم منتشر میشد همکاری کردهام و مقالات زیادی در موضوعات مختلف از اینجانب در جریدهی مذکور چاپ شده است. نشریه فوق در سال روی کار آمدن حامد کرزی به داخل افغانستان منتقل شد و بعدها از چاپ باز ماند.
از سال 82 تا اواخر 83 با نشریه «بهار» چاپ کابل به حیث «مدیر مسئول» همکاری کردهام و در آخر از آن استعفا کردم. حدود 17 مقاله و سر مقاله و تعدادی شعر از اینجانب در آن نشریه چاپ شده است. در این سالهایی که گذشت همایش های علمی و کنگرههایی را نیز اداره کردم مثلاً در سالهای 66 و 67: دو کنگره در مورد شخصیت علامه شهید بلخی را در تهران مدیریت و اجرای کردهام و در کنگرههای سالهای 71 - 72 که در شهر «مزارشریف» برگزار شد به حیث «دبیر کنگرهها» اجرای وظیفه کردهام.همایش «پنجرهی به آفتاب» در مورد سالگرد شهید مزاری را نیز که در «دارالشفاء» قم در سال (80) برگزار شد مدیریت کردهام. علاوه بر آنچه گذشت مقالهها و شعرهایی از اینجانب به صورت پراکنده در هفتهنامه «وحدت»، «میثاق وحدت»، «درّ دری»، «خط سوّم»، «کلمه»، «اقتدار ملّی» و ... چاپ شده است.
در سالهای که کنگرههای شعر و قصه حوزههای علمیه به صورت مداوم برگزار می شد تقریباً در صورت حضور در ایران در آنها مرتب شرکت کردهام. در کنگره شعر و قصهی حوزههای علمیه سال 77 که به خاطر تجلیل از مقام شامخ مرحوم علامه طباطبایی عارف مفسّر و فیلسوف و فقیه بزرگ در شهر «تبریز» برگزار شد و این کنگره را کنگرهی کنگرهها می گفتند اشعار اینجانب و محمد بشیر رحیمی از افغانستان مقام اول را به دست آورد. در همین سال 77 (تابستان) در همایش که به خاطر تحلیل و تجلیل از شخصیت بنیانگذار نهضت اسلامی در افغانستان مرحوم شهید علامه بلخی در «دارالشفاء» حوزه علمیه قم و از سوی «مرکز جهانی علوم اسلامی» برگزار شد؛ مقاله اینجانب تحت عنوان «شهید بلخی، جوانان و اصلاحات اجتماعی» حایز رتبه نخست گردید.